Aalesund og Monaco

John Arne Riise markerte seg på fotballbanen allerede i ung alder. Som 16-åring fikk han sin debut for moderklubben Aalesund.

Riise jobbet knallhardt med å utvikle seg på banen og dette skulle raskt bli lagt merke til. I sin første sesong viste han gode takter for Aalesund.

En ung gutt

Riise begynte å trene hardt i ung alder. Han hadde alltid et stort mål om å utvikle seg, og få suksess på fotballbanen. Innsatsen førte til resultater, og en tidlig debut for Aalesund. Han viste seg frem med mange sterke kvaliteter som ble lagt merke til både i Norge og i utlandet. Derfor tok det heller ikke lang tid før han kom i søkelyset til store klubber utenfor landets grenser.

Klar for Monaco

Det var mange som var skeptiske til at en så ung spiller skulle reise ut av landet. John Arne Riise har senere fortalt at moren hans var en sterk pådriver for at overgangen til Monaco skulle bli en realitet. I 1998 tok Aalesunderen steget til fransk liga. På kort tid gjorde han seg gjeldende i klubben. Allerede i løpet av den første sesongen spilte han seg inn på laget. Riise ble sett på som det store talentet i klubben, og en spiller for fremtiden.

Solide sesonger

Det ble flere gode sesonger for John Arne Riise i Monaco. Et av høydepunktene kom i 1999/2000-sesongen. Da ble det unge talentet seriemester sammen med sine lagkamerater i Monaco. Han spilte en svært sentral rolle, og bidro med knallhardt innsats gjennom hele sesongen. Hele Frankrike fikk øynene opp for den nye norske stjernen. Sesongen etter skulle det ikke gå særlig mye verre. Da ble det mer suksess for det imponerende Monaco-laget. John Arne Riise var igjen viktig da klubben vant den franske supercupen.

I søkelyset

John Arne Riise var en ung fotballspiller som hadde slått seg opp i en storklubb på kort tid. Han viste en enorm dedikasjon på banen, og var ikke redd for å ofre seg i dueller. Han ble sett på som et ungt talent som virkelig ville oppnå resultater. Det gode venstrebeinet ble fort en snakkis, og noe som ikke gikk upåaktet hen i resten av Europa. Derfor ble det etterhvert en del spekulasjoner rundt hva som skulle bli nordmannen sitt neste stoppested. Flere klubber ble nevnt som mulige alternativer om de var villig til å betale nok for den norske spilleren. Mye tydet på at Riise sine dager i Monaco snart skulle være historie. Til slutt var det Liverpool som stakk av med seieren i kampen om å sikre seg John Arne Riise sine tjenester.

John Arne Riise overrasket mange da han valgte å gå til Monaco som 17-åring. Allerede i ung alder bestemte han seg for å ignorere ekspertene, og satset for fullt på en karriere i utlandet. Valget viste seg å være en suksess, og det gikk ikke lang tid før han var en del av laget. Riise imponerte stort i Monaco, og fanget etterhvert oppmerksomheten til enda større klubber. Tiden i Aalesund og Monaco ble helt avgjørende for hans videre karriere på toppnivå.