APOEL

APOEL ble neste klubblag for John Arne Riise etter at han var ferdig i Fulham. Den kypriotiske klubben hadde på tidspunktet allerede kvalifisert som for spill i Champions League.

Riise måtte imidlertid kjempe hardt for å få plass på laget. Etterhvert gikk det bedre for nordmannen.

Champions League

John Arne Riise fikk dessverre bare en kamp for det kypriotiske laget i Champions League. Han kom inn som innbytter i en kamp der APOEL tapte 0-1 mot Paris Saint-Germain. Etter dette ble det ikke mer fotball i Europa sin gjeveste klubbturnering. Riise var nok skuffet over at han ikke fikk vist frem mer av sine ferdigheter. Den norske profilen hadde nemlig et uttalt mål om å bidra sterkt i Champions League for sin nye klubb.

Bedre tider

Etterhvert gikk det imidlertid bedre for mannen fra Aalesund. Riise scoret sitt første mål for APOEL 11.januar 2015. På tross av scoringen så endte kampen med tap mot AEL Limassol. Det ble dermed ikke den triumfen som Riise hadde fortjent på en slik dag. Målet skulle likevel markere starten på bedre tider.

Cupfinalen

John Arne Riise har alltid vært en mann for de store anledningene. Når det virkelig gjelder så gir han alt på fotballbanen. I APOEL viste han nok en gang at han takler presset i avgjørende situasjoner. Det beste eksempelet på dette er kanskje innsatsen i den kypriotiske cupfinalen. Riise scoret det avgjørende målet i kampen på kjent vis. Dette gjorde han ved å fyre av et fantastisk frispark fra 30 meters hold. Dette resulterte ikke overraskende i et mål som fansen ble svært begeistret for. Det er nesten noe magisk over hvordan Riise scorer i kamper som er så viktige. Dette er noe han har vist i flere klubblag og på landslaget.

Seriemester

John Arne Riise fikk enda flere positive opplevelser med APOEL på slutten av sesongen. I slutten av mai kom et nytt høydepunkt for den norske utenlandsproffen. Det ble seier i den avgjørende kampen mot Ermis Aradippou. Stillingen ble til slutt 4-2, og APOEL ble seriemestere på Kypros. Riise kunne igjen feire et trofe sammen med sine lagkamerater. Seriemesterskapet markerte slutten på en fantastisk sesong for den kypriotiske klubben.

God respons

APOEL fikk omtrent bare lovord etter den utrolige sesongen. Fansen ble imponert over den vanvittige innsatsen som ble lagt ned på fotballbanen. Både John Arne Riise og de lagkameratene hans ble rost opp i skyene. To pokaler og deltakelse i Champions League er en stor prestasjon for en liten klubb som APOEL.

Ferdig i APOEL

Eventyret varte imidlertid ikke lenge for John Arne Riise. Han bestemte seg for at tiden var inne for å forlate APOEL. Derfor ble hans kontrakt avsluttet 25.mai 2015. Klubben og Riise ble enige om detaljene, og nordmannen kunne begynne jakten på en ny fotballklubb.

John Arne Riise fikk en utfordrende start på oppholdet i APOEL. På klassisk vis kjempet han seg tilbake på laget, og bidro til gode resultater for klubben. Sesongen ble en enorm suksess både for APOEL og Riise.