Chennaiyin FC

Etter tiden i Aalesund FK regnet de fleste med at John Arne Riise var ferdig som fotballspiller. Dette hadde han også selv gitt uttrykk for i mediene.

Riise hadde lagt opp, og han var fornøyd med å starte et nytt liv. Plutselig var han klar for nok et eventyr i India.

Stor overraskelse

Valget om å gå tilbake til India var en stor overraskelse for fotballfansen. Den norske stjernen hadde selv uttalt at han ikke hadde lyst tilbake til indisk fotball noen gang. Etter oppholdet i Delhi Dynamos fortalte han at livet utenfor banen ikke var tilfredsstillende. Dette var også grunnen til at han sa opp kontrakten en sesong før han egentlig skulle være ferdig i klubben. I tillegg hadde Riise akkurat lagt opp, og avsluttet sin kontrakt med Aalesund.

Nye utfordringer

Riise tok igjen frem fotballskoene, og ble klar for Chennaiyin FC 16. august 2016. Han signerte en kontrakt med varighet på to måneder, og forberedte seg til spill i den indiske superligaen. Sesongene i India er veldig korte, og dette er også forklaringen på hvorfor man signerer for et så lite tidsrom. Ofte signerer klubbene store stjerner for å skape mer oppmerksomhet rundt fotballen.

Blant stjerner

Etterhvert er det mange stjerner som har valgt å gå til den indiske ligaen. John Arne Riise er en av flere kjente profiler som har skapt blest rundt fotballen i landet. Chennaiyin FC har tidligere hatt spillere som Alessandro Nesta, Marco Materazzi, Elano og Manuele Blasi. I tillegg har flere gode utenlandske spillere vært engasjert av andre klubber i ligaen. Å bli hentet hit er en stor ære som viser at man har oppnådd mye i karrieren.

En middel sesong

Den indiske klubben gjorde en middels sesong i 2016. De endte til slutt på en litt skuffende 7.plass. Laget hadde tidligere klart å vinne ligaen, og endte på 3.plass i 2015. Likevel var det en godkjent sesong for John Arne Riise. Han ble en viktig spiller i klubben, og hadde viktige bidrag på banen. Til slutt endte nordmannen med ti kamper og en scoring for Chennaiyin FC.

Den endelige slutten?

John Arne Riise slutter aldri å overraske. Derfor var det knyttet stor spenning til om det siste oppholdet i India virkelig skulle bli slutten på karrieren til Riise. Mye kan imidlertid tyde på at det virkelig er over for den kjente spilleren. Etter oppholdet i Chennaiyin FC har han ikke gått til noe nytt klubblag. Det kan virke som om Riise har bestemt seg for å nyte et liv utenfor fotballbanen. I det siste har han fokusert mer på en karriere som langrennsløper. Dette er noe nordmannen gjør mest for å teste seg selv, og for å gjennomføre en ekte utfordring.

Chennaiyin FC ble John Arne Riise sin siste fotballklubb på toppnivå. Oppholdet markerte slutten på en innholdsrik karriere som de fleste bare kan fantasere om. John Arne Riise kan se stolt tilbake på fantastiske prestasjoner gjennom mange år.