Delhi Dynamos

Det var nok mange som ble overrasket over at John Arne Riise valgte å gå til indisk liga. I Delhi Dynamos ble nyheten tatt svært godt imot.

Indisk Superliga satser hardt på å tiltrekke seg store stjerner. Riise er en av flere profiler som har vært innom ligaen.

Kjent trener

John Arne Riise har alltid vært kjent for sine strålende frispark fra langt hold. Derfor passet det bra å få en trener som Roberto Carlos. Brasilianeren er en ekte legende når det gjelder presise langskudd og frispark. Riise har uttalt at han alltid har hatt Carlos som forbilde. I Delhi Dynamos fikk han endelig sjansen til å samarbeide sin egen helt. Treneren var svært glad for å signere den norske stjernen. Riise fikk umiddelbart beskjed om at Carlos ville se mange frispark og langskudd i løpet av sesongen. Dette var noe som nordmannen var klar for å levere.

Stor suksess

Tiden i Delhi Dynamos ble en stor suksess for nordmannen med flest landskamper. Han fikk stor tillit av treneren, og mye tid på banen. Riise fikk hele 15 kamper i løpet av den korte sesongen. Han spilte forsvar, og viste frem solide defensive evner. Samarbeidet med Anas Edathodika viste seg å fungere optimalt. De to formet kjernen i et svært effektivt forsvar.

Slutten på et eventyr?

Når Riise gikk til Delhi Dynamos var det mange som trodde at karrieren nærmet seg slutten. Etter mange år med toppnivå kunne han enkelt ha gitt seg med æren i behold. John Arne Riise hadde likevel motivasjonen til å kaste seg inn i nye utfordringer. Dette sier mye om den viljen han har til å lykkes som fotballspiller. I situasjoner der de fleste ville gitt opp så viser han det som bor i han.

Godt likt

John Arne Riise var et populært navn i India. Han var en av de store profilene i ligaen, og ble blant symbolene på fremgangen til fotballandet India. Nordmannen har alltid vært populær blant fansen i alle klubber han har spilt for. Tiden i Delhi Dynamos var ikke noe unntak. Klubbens fans var henrykte over Riise sitt fantastiske venstrebein og hans bidrag til laget.

Slutten på et asiatisk eventyr

Etter en sesong i Delhi Dynamos kom meldingen om at Riise var ferdig i klubben. Aalesunderen kjente på hjemlengsel, og følte ikke at livet utenfor banen fungerte. Derfor sa han takk for seg, og dro hjem til Norge. Han fikk med seg gode skussmål fra den indiske klubben. Presidenten i Delhi Dynamos uttalte blant annet at Riise var en viktig del av laget som hadde stor suksess i 2015. Han bemerket også at den norske spilleren var en viktig bidragsyter i garderoben.

John Arne Riise kunne fortsatt i India, men valgte å prioritere familien. Derfor var det naturlig med en retur til Norge, og norsk fotball. Det var mange som var spente på hvor Riise ville ende opp, og de færreste kunne tenke seg hva som skulle bli hans neste klubb. Utfallet ble nok en stor overraskelse for de fleste.