Fulham FC

Fulham ble Riise sitt neste stoppested etter oppholdet i Roma. Det skulle vise seg å bli noen gode sesonger i denne klubben.

John Arne Riise Riise ble hentet som en klar forsterkning til et hardtsatsende Fulham-lag. Alt var duket for et spennende comeback i Premier League.

Klar for Fulham

Meldingen om at Riise var klar for Fulham FC kom 13. juli 2011. Da ble det offentliggjort at den norske landslagsspilleren hadde signert en kontrakt med varighet på tre år. Overgangssummen ble ikke informert om fra noen av partene sin side. På tidspunktet var dette en stor signering for en liten klubb som Fulham. John Arne Riise var en stor stjerne som ble mottatt med jubel fra både klubben og fansen.

Gjenforent med broren

I Fulham fikk nordmannen endelig muligheten til å spille i samme klubb som sin bror, Bjørn Helge Riise. Broren hadde vært i Fulham FC helt siden 2009. Dessverre slet han med mangel på spilletid gjennom det meste av sin karriere i klubben. De to brødrene fikk dermed ikke mye tid sammen på fotballbanen. Dermed var det opp til John Arne Riise å representere familien.

Et norsk Fulham

Fulham FC visste ingen frykt for å satse på norske spillere. Når Riise kom til klubben var også Brede Hangeland en del av stallen. Han var en svært viktig del av laget, og hadde stor tillit i klubben. Tidligere har også Erik Nevland spilt for det engelske laget.

Debut

Riise debuterte 21.juli 2011, og hjalp laget i UEFA Europa League. Fulham møtte da Crusaders i et viktig oppgjør på hjemmebane. Riise kom raskt inn i spillesystemet, og ble en viktig spiller i klubben. Under manager Martin Jol fikk han virkelig vist frem sine kvaliteter både defensivt og offensivt.

Vanskelig tid

I begynnelsen av Fulham-karrieren fikk Riise mye tillit, og spilte mange kamper fra start. Etterhvert ble det imidlertid vanskeligere for nordmannen å forsvare en plass på laget. John Arne Riise forsøkte lenge å kjempe seg tilbake i startoppstillingen. Etterhvert så det imidlertid stadig vanskeligere ut for den norske forsvarsspilleren. Det var spesielt konkurransen med Kieran Richardson som var utfordrende. Situasjonen var uholdbar, og Riise måtte vurdere hva han skulle gjøre.

Ferdig i klubben

Allerede ved juletider i 2013 fikk John Arne Riise muligheten til å forlate Fullham FC. Martin Jol uttalte at han ville la Riise gå vederlagsfritt fordi han ikke fikk spille under hans ledelse. Likevel valgte den norske profilen å bli værende ut sesongen. Han ble frigitt fra kontrakten med Fulham FC 23. mai 2014. Dermed måtte Riise finne seg en ny klubb å spille for.

John Arne Riise fikk en god start på oppholdet i Fulham. Han fikk mye tillit av manager Martin Jol, og ble en viktig del av et krigende kollektiv. Etterhvert ble det imidlertid hard konkurranse om plassene på laget, og Riise havnet ute i kulden. Derfor ble dette oppholdet i Premier League kortere enn det forrige. Tiden var kommet for å prøve seg i enda en liga.