Liverpool

Liverpool er en klubb som mange unge fotballspillere bare kan drømme om å spille for. John Arne Riise fikk denne drømmen oppfylt allerede som 20-åring.

Sterke oppvisninger med Monaco hadde gjort Riise attraktiv for en toppklubb som Liverpool. Aalesunderen var klar til å ta Premier League med storm.

Sterk start

Riise ble kjøpt for 4,6 millioner britiske pund, og var en rimelig investering for klubben. Nordmannen viste gode tendenser allerede i sin første kamp og scoret mot Bayern München. Sesongen ble bare bedre for Riise, og han skapte i tillegg store medieoppslag. Dette skjedde blant annet i forbindelse med en kamp mot Manchester United. John Arne Riise var offensiv og uttalte seg i mediene hjemme i Norge. Dette ble slått opp i engelske aviser som at Riise skulle brekke beinet til David Beckham. I den påfølgende kampen svarte den norske profilen på tiltale med et fantastisk mål på frispark. Sesongen ble et høydepunkt i Riise sin karriere, og han scoret hele 10 mål for sitt nye klubblag.

Det norske venstrebeinet

Riise ble mest kjent som en nordmann med et fantastisk venstrebein. Dette gjorde han svært populær blant klubbens tilhengere. Han scoret ikke alltid mange mål for klubben, men laget nesten alltid mål som var spektakulære. De knallharde skuddene ble et varemerke som inspirerte kommentatorene. Et frispark fra Riise førte også til at Alan Smith brakk beinet. Dette sier litt om skuddstyrken til den daværende norske landslagsspilleren. Ifølge Sir Alex Ferguson var dette et av de verste bruddene han hadde sett i sin karriere som manager.

En ny vår

De neste sesongene i klubben ble mer utfordrende for John Arne Riise. Han slet med å få ut sitt eget potensiale i en del kamper. Vendepunktet kom når Rafael Benitez ble ny manager i Merseyside-klubben. I 2004-2005-sesongen slo nordmannen ut i full blomst, og viste frem sine fantastiske kvaliteter på fotballbanen. Liverpool kom helt til finalen i Champions League dette året. Til pause lå de under 0-3 mot AC Milan. Det så ut til å bli et brutalt tap for den engelske klubben. Etter hvilen snudde det meste, og John Arne Riise hadde den målgivende pasningen når laget scoret sitt første mål. Det endte til slutt uavgjort ved full tid, og kampen gikk videre til ekstraomganger og straffekonk. John Arne Riise bommet på sin straffe, men Liverpool gikk likevel seirende ut av duellen. Dermed kunne Aalesunderen juble over seier i Champions League som en av bare to nordmenn gjennom historien.

Ny kontrakt

I 2006 fikk John Arne Riise en ny kontrakt som skulle vare frem til 2009. Etterhvert fikk Riise hard konkurranse om plassen på laget. Ofte måtte han finne seg i å sitte på benken, og dette var ikke en situasjonen som den norske spilleren likte. I 2008 takket han derfor for seg i klubben, og gikk videre til Roma.

John Arne Riise vil først og fremst bli husket som en ekte Liverpool-legende. Han hadde mange gode sesonger i klubben, og det var her at han virkelig ble kjent for hele verden. Nordmannen ble kjent for spektakulære mål og utrolige langskudd. Derfor har han fortsatt en stor stjerne blant fansen til Merseyside-klubben.