Om John Arne Riise

John Arne Riise er blant de beste norske fotballspillerne gjennom tidene. Han har oppnådd fantastiske resultater i klubber på internasjonalt toppnivå.

Riise valgte å satse knallhard på en karriere i utlandet fra ung alder. Ingen andre har reist ut så tidlig, og opplevd så mye på fotballbanen som han.

Starten på en stor karriere

John Arne Riise spilte bare en sesong i moderklubben før han tok steget ut av landet. Han gikk fra Aalesund til storklubben Monaco. Her gjorde han seg bemerket etter kort tid, og ble sett på som et stort talent. Senere gikk ferden videre til store klubber som Liverpool og Roma. Riise er en av få norske spillere som virkelig er kjent over hele verden.

Flest landskamper

John Arne Riise er den norske fotballspilleren som har flest kamper med flagget på brystet. Han har spilt 104 landskamper for Norge. Riise var aktiv i mange år og fikk sin første landskamp i 2000. Det var først i 2013 at han bestemte seg for å gi seg på laget. I kjølvannet av avskjeden fikk han kritikk for å signere en avtale med spillselskapet Betsson. Fotballpresidenten var blant de som kritiserte Riise i harde ordelag i mediene. Riise stod imidlertid på sitt, og fortsatte samarbeidet med Betsson.

Bok om karrieren

I 2017 kom endelig boken om John Arne Riise sitt fotballiv. «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise» er en bok der avsløringene kommer på løpende bånd. Riise har gått inn i alle vesentlig deler av sitt liv, og gitt uttrykk for hvordan han opplevde ulike situasjoner. Aalesunderen har tidligere uttalt at han ønsket å skrive en hevnbok, men at han har modnet med årene. Derfor har han gitt ut en ærlig beretning om hva som faktisk skjedde gjennom karrieren.

I boken kan man blant annet lese om Riise sitt forhold til moren sin, kontroversielle uttalelser og «Slagene i Drammen». Han forteller også om utfordringer han har hatt i sitt private liv.

Spillestil

John Arne Riise er kjent for en karakteristisk spillestil som har imponert mange fotballfans gjennom årene. Han har i store deler av karrieren spilt venstreback. I denne posisjonen har han dyrket en offensive tilnærming. Riise har vært viktig i angrepsspillet, og har kommet på mange lange løp fra sin tilbaketrukkede posisjon. Han er kjent for å utfordre, og gå fremover når han har sjansen. Riise er kanskje mest berømt for sin utrolige venstrefot. Både langskudd og frispark har vært karakteristiske kjennetegn på hans stil på banen.

John Arne Riise er uten tvil en nordmann utenom det vanlige. Resultatene han har oppnådd taler for seg selv. I tillegg har han alltid fått oppmerksomhet for å være den han er. Riise har i det siste begynt med langrenn, og det blir spennende å følge med på dette prosjektet. Det er liten tvil om at den kjente nordmannen kommer til å gi alt i sporet. Han kan uansett se tilbake på en enestående