Roma

Riise ble mottatt som en stor stjerne i Roma etter mange sesonger i Liverpool. Nordmannen var klar til å overbevise italienerne om at han fortsatt kunne levere varene på banen.

Det skulle raskt vise seg at Riise passet det italienske storlaget som hånd i hanske. Fansen lot seg raskt imponerende over hans oppofrende spillestil.

En ny epoke

Etter mange år i Liverpool var Riise klar for å gå inn i en ny epoke. Derfor signerte han en kontrakt med varighet på fire år i Roma. Han etablerte seg rask på laget og ble en viktig brikke i spillet. I Roma spilte Riise blant annet med den store stjernen Francesco Totti. Han ble tatt godt imot av de andre spillerne, og hadde en god tid.

Imponerende prestasjoner

Riise sitt første mål kom i en seriekamp mot Inter. Motstanderlaget ledet på tidspunktet ligaen, og kampen var svært viktig for Roma. I et oppgjør mot AC Milan satte han ballen i mål et frispark, og fikk en viktig målgivende pasning. Roma vant kampen og John Arne Riise ble kåret til banens beste spiller. Fansen merket seg fort hvor viktig nordmannen var for laget i store kamper. Derfor ble han fort en favoritt for mange tilhengere. Et annet høydepunkt kom når Riise spilte en avgjørende rolle i kampen mot Juventus. Han scoret det avgjørende målet på overtid, og sørget for tre viktige poeng for Roma. I tillegg sørget han for å få motstanderlaget sin keeper utvist etter et enestående løp som kunne endt med scoring. Mange fans likte hans fysisk stil, og hans evne til å slå tilbake i viktige situasjoner.

Skadeopphold

Riise fikk en kneskade i 2009 som satte han på sidelinjen en periode. Han fikk skaden i en kamp mot det italienske laget Palermo. Etter noen uker var han imidlertid tilbake på fotballbanen og klar for nye kamper. Han kom tilbake og fortsatte på samme måte som tidligere. Forøvrig holdt han seg for det meste skadefri, og fikk muligheten til å fortsette den positive utviklingen.

Farvel til Italia

I 2011 ble John Arne Riise igjen solgt til en ny klubb. Han hadde flere gode sesonger i Roma, og vil nok bli husket av fansen i mange år. Riise søkte imidlertid nye utfordringer, og var klar til å reise tilbake til England. Dette var landet der han hadde tilbrakt mye av karrieren, og tiden var inne for å skifte beite igjen. Derfor var det ingen overraskelse at han valgte å forlate Roma til fordel for en klubb i Premier League. Denne gangen valgte nordmannen å gå til Fulham FC.

Roma var den ultimate utfordringen fra John Arne Riise. Etter en vanskelig tid i Liverpool så hadde han mye å bevise. I Roma lå alt til rette for å synliggjøre at han fortsatt var en spiller av internasjonalt format. Fallhøyden var også stor siden han gikk til en helt ny liga. Riise klarte heldigvis å motbevise skeptikerne, og ble en svært viktig spiller for sitt nye klubblag.