Tilbake til Aalesund FK

Det slo ned som en bombe i norsk fotball at John Arne Riise ville spille for Aalesund FK. Etter mange år med konflikter mellom familien Riise og klubben så var dette en gedigen overraskelse.

Det var likevel mye som måtte ordnes før overgangen ble en realitet. Drakampen om å få Riise til klubben skulle ikke bli enkel.

På lag med broren

John Arne Riise hadde i mange år drømt om å spille sammen med sin egen bror, Bjørn Helge Riise. For å oppleve dette så måtte han gå til Aalesund. Familien Riise har hatt et langt og konfliktfylt forhold til den norske klubben. Uenighetene startet i forbindelse med at John Arne Riise gikk til AS Monaco. Situasjonen utviklet seg til en stor konflikt som bare eskalerte. Bjørn Helge Riise hadde også sine uenigheter med klubben. Derfor var det få som trodde at brødrene Riise noen gang ville spille for moderklubben igjen.

Gjensidig respekt

John Arne Riise valgt derfor å snakke ut med klubbledelsen. Dette førte til at man kom til enighet om å legge striden bak seg. Partene utviklet en gjensidig respekt for hverandre, og begge ønsket et samarbeid. På dette tidspunktet hadde spilleren en avtale med spillselskapet Betsson. Dette forhindret han i å spille i den norske serien. Fotballforbundet var ikke villig til å innvilge et unntak for Riise. Dette førte til en stor debatt i mediene. Til slutt valgte Betsson å frigi Riise fra avtalen. Dette gjorde det mulig for Aalesunderen å signere for moderklubben. Avtalen ble offentliggjort 11. mars 2016. Det var John Arne Riise som selv delte nyheten på Twitter.

Hard medfart

Riise fikk mye kritikk i mediene etter en dårlig sesongstart for Aalesund. Han startet sesongen som sentral midtbanespiller med kreativt ansvar. Denne rollen var totalt ukjent for Riise, og en helt ny utfordring. Mange mente at han burde spille back, men treneren mente at det var best for laget at profilen fikk en ny rolle. Det ble imidlertid svært vanskelig å gå inn i en slik posisjon etter så mange år som forsvarsspiller.

Manglende motivasjon

Etterhvert fant John Arne Riise ut at han ikke lenger hadde motivasjon til å trene på toppnivå. Derfor inngikk han en avtale om å avslutte kontrakten med klubben. Det var nok en skuffet Riise som innså at det var på tide å trappe ned. Den harde kritikken hadde nok vært en belastning etter at han kom hjem. Riise fikk mye skryt etter at det ble kjent at han ville gi seg som fotballspiller. Endelig fikk folk øynene opp for den fantastiske karrieren han har hatt i utlandet. Det er få norske spillere som kan måle seg mot resultatene til Aalesunderen.

John Arne Riise gjorde et fint forsøk på å komme tilbake til norsk fotball. Det var mye dramatikk rundt overgangen, og det ble en tøff tid. Likevel fikk han realisert sitt mål om å spille på lag med sin egen bror. Heldigvis var dette likevel ikke det siste man fikk se av Riise på en fotballbane.